مدیریت دسته بندی‌ها

طب سنتی

سیر گیاهی است علفی و دائمی كه ساقه آن تا ارتفاع 40 سانتیمتر نیز می رسد . قسمت زیر زمینی آن متورم و مركب از 5 تا 12 قطعه و محصور در غشاهای نازك و ظریف برنگ خاكستری مایل به سفید می باشد . برگهای آن باریك و نواری شكل برنگ سب تیره و گلهای آن كوچك و صورتی رنگ كه بصورت یك چتر در انتهای ساقه ظاهر می شود .

سیر وپیاز رابطه ای نزدیك با هم دارند كه شاید بدلیل بوی بد آنها می باشد .

انوع سیر:

1-سیر آمریكایی بنام Greole نامیده می شود . این نوع سیر دارای پوست سفید بوده و از انواع دیگر قوی تر است .

2-سیر تاهیتی كه از بقیه درشت تر است و گاهی قطر آن به 8 سانتیمتر می رسد .

خواص داروئی:

سیر از نظر طب قدیم ایران گرم و خشك است اسانس سیر كه در اثر تقطیر سیر با بخار آب حاصل می شود برای تغییر طعم غذا مصرف می شود .

1- سیر بادشكن وضد عفونی كننده است .

2- خوردن سیر مصونیت بدن را در مقابل بیماریها افزایش می دهد .

3- سیر كرم كش است .

4- سیر محرك و تقویت كننده بدن است، برای درد گلو میتوانید یک حبه از سیر را رنده کرده و یک قاشق مربا خوری آبلیمو به آن اضافه نمایید سپس میل کنید، اگر این کار را چند بار انجام دهید برای درد گلو داروی مفیدی میباشد. سیر داروی سرماخوردگی و زكام است.

6- سیر اثر خوبی در معالجه سل دارد.

7- سیر خون را رقیق می كند.

8- سیر اثر خوبی در تنگی نفس دارد.

9- خوردن مداوم سیر لقوه و رعشه را از بین می برد .

10- سیر چون گرم و خشك است بنابراین رطوبت معده را از بین می برد و دردهای مفاصل را خوب می كند.

11- سیر درمان كننده دردهای مفاصل، سیاتیك و نقرس می باشد.

12- آنهائی كه قطره قطره ادرار می كنند باید حتما سیر بخورند تا بیماری آنها درمان شود .

13- سیر زخم های ریه و درد معده را از بین می برد .

14- سیر سنگ های كلیه را شكسته و خارج می سازد .

15- سیر را با زیره بپزید برای تقویت دندان مفید است .

16- مالیدن سیر پخته به دندان، درد دندان را تسكین می دهد .

17- سیر را بسوزانید وبا عسل مخلوط كنید و ضمادی از آن درست كنید این ضماد برای رفع خون مدرگی زیر پلك چشم مفید است .

18- سیر بعلت مدر بودن برای رفع آب آوردن انساج مفید است .

19- برای از بین بردن میخچه كف پا از ضماد سیر استفاده كنید .

20- جهت رفع دردهای رماتیمسی و عصبی ضماد سیر بسیار موثر است .

21- جهت ضد عفونی كردن دستگاه تنفسی در هنگام بیماریهای مربوطه از شربت سیر استفاده كنید: مقدر 100 گرم سیر را با 200 گرم آب و 200 گرم شكر یا قند مخلوط كرده و آنرا بجوشانید تا له شود . مقدر مصرف برای این منظور سه قاشق سوپخوری در روز است .

22- جدیدا در یكی از بیمارستان ها برای ضدعفونی كردن فضای بیمارستان از سیر استفاده میکنند .

23- پاستور پزشك معروف فرانسوی آزمایشات زیادی روی سیر انجام داد و اثر باكتری كشی سیر را تائید كرده است .

24- سیر ضد انعقاد و لخته شدن خون است .

25-  در برخی کشورها سیر بنام پنی سیلین معروف است و معمولا هنگامیكه آنفولانزا شیوع دارد، مصرف آن بالا می رود .

26- خوردن سیر سلولهای سرطانی را از بین می برد .

27- یكی از دانشمندان كه در دانشگاه فلوریدا روی مرض ایدز تحققی می كند معتقد است كه سیر روی مرض ایدز اثر مثبت دارد.

28- مصرف سیر مقدار كلسترول خون را پائین می آورد . مقدار LDH را كاهش می دهد . مقدار مصرف سیر برای این منظور 30 گرم در روز است . جالب است كه با مصرف سیر در چند ماه اول مقدر كلسترول ممكن است بالا رود و این بدین علت است كه كلسترول از داخل نسوج خارج شده و داخل خون می شود كه از آنجا دفع گردد بعد از اینكه كلسترول بحالت نرمال رسید باید برای نگهداری آن روزی نصف سیر خام مصرف كرد .

29- خوردن سیر از سرطان جهاز هاضمه جلوگیری می كند .

30- چینی ها قرن هاست كه برای پائین آوردن فشار خون از سیر استفاده می كنند .

مضرات :

سیر با آنكه خواص بسیاری دارد باید بحد اعتدال مصرف شود زیرا استفاده زیاد از آن در بعضی اشخاص موجب سردرد ، ضعف نیروی جنسی ، ضعف چشم و عوارض بواسیر می شود . سیر برای آنهائیكه اسهال دارند مضر است .

آنهائیكه معده ضعیف دارند و بطور كلی سیستم هاضمه آنها ضعیف است نباید در خوردن سیر افراط كنند .

كسانیكه یبوست دارند نباید سیر بخورند و برای رفع مضرات آن سیر را باید با آب و نمك پخته و كمی به آن روغن بادام یا كره اضافه كنید تا مضر نباشد .

 

 

میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


نظرات کاربران
اضافه کردن نظرات

نمایش 1 نتیجه.